A Magyar Ifjúsági Értekezlet egy hiánypótló kiadvánnyal rukkolt elő Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének támogatásával. A „Pályázz a jövődre” című pályázati kisokos tartalmazza a bel- és külföldi pályázati lehetőségeket egyaránt. A kisokos egyelőre a www.miert.ro oldalon található meg, viszont hamarosan egy külön online platformon is elérhetőek lesznek a lehetőségek.

Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője fontosnak tartotta kiemelni, hogy a MIÉRTel való tartalmas és sikeres együttműködés már évek óta tart, ennek egyik meghatározó eleme az európai parlamenti gyakornoki program, mely során a MIÉRT küldhet gyakornokat Winkler Gyula brüsszeli irodájába. „A pályázati kisokos is ennek a sikeres együttműködésnek az eredménye, hiszen pont ezek a gyakornokok dolgoztak a kiadványon, felhasználva a Brüsszelben szerzett tapasztalataikat. Továbbra is minden lehetőségemmel támogatni fogom a MIÉRT ifjúsági kezdeményezéseit otthon Erdélyben, és az Európai Parlamentben egyaránt.”- hangsúlyozta ki.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta, hogy egy országos ifjúsági szervezet célja a konkrét, kézzelfogható segítségnyújtás. A „Pályázz a jövődre” is egy ilyen kézzelfogható segítség, mellyel az volt a célunk, hogy egy helyre összegyűjtsünk minden pályázati lehetőséget, hogy egy helyen mindent megtaláljanak azok a fiatalok, akik a szülőföldjükön szeretnének boldogulni, itthon szeretnének vállalkozni. Rengeteg lehetőség nyílt meg a fiatalok előtt az uniós csatlakozás által is, azonban a fiatalok nagy részét megijesztik a pályázatok bürökratikus rendszerei. Ezzel a kisokossal mi ezt szeretnénk áthidalni és bízunk benne, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő lehetőségeket és ki is használja azokat.”