November 29-én interaktív pályázati eligazítást tartott a Magyar Ifjúsági Értekezlet a K+ közösségi térben, Kolozsváron. A Magyar Ifjúsági Értekezlet idén nyerte el a Civil Információs Centrum címet és ennek keretében szerveztek pályázati eligazítást civil és ifjúsági szervezetek számára. A pályázati tanácsokkal Parajdi Borbála, pályázati szakértő látta el a jelenlevőket.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta, hogy a Civil Információs Centrum szerepe, hogy civil szervezeteket segítse, rendezvényszervezésben és forrásszerzésben. A MIÉRT is kiemelt fontossággal kezeli a konrét, kézzelfogható segítségnyújtást, az információk valós átadását  a fiatalok és civil szervezetek számára, ezért is dolgozták ki nemrég a Pályázz a jövődre kisokost, Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjének támogatásával. A kisokos  célja, hogy egy helyre összefoglalja úgy a belföldi, mint a külföldi pályázati lehetőségeket. A pályázati eligazítás célja is az volt, hogy átláthatóbbá tegye a pályázatok bürökratikus rendszerét és hasznos információkkal lássa el az érdeklődőket.

Az ifjúsági és civil szervezetek nagyon sok pénzügyi forrást hívnak le pályázatokból és mivel a belföldi, külföldi és uniós pályázatok különbözőek, ezért is rendkívül hasznos, hogy a CICek ebben segítséget tudnak nyújtani.

A civil szerveztek képviselői gyakorlatias kérdéseikkel tették még hasznosabbá a képzést, a pályázatok adminisztratív és elszámolási folyamatairól kaphattak bővebb információkat az érdeklődők.

 

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit ZRT