„A Magyar Ifjúsági Értekezlet küldöttei szinte kétharmados többséggel székelyföldi elnököt választottak a szervezet élére. Úgy gondolom, ez erős üzenettel bír. Újra székelyföldi lehet a MIÉRT elnöke, mert megértették az erdélyi fiatalok és az ernyőszervezet képviselői, hogy csak együtt tudunk erősek lenni, és igazolni látszik, hogy nincsenek háborúk a régiók között, csak egy egészséges verseny van, ami fejlődést eredményez” – szólalt fel Antal Lóránt, a MIÉRT új elnöke március 28-án, a Szövetségi Képviselők Tanácsának ülésén, ahol az egy héttel ezelőtt zajló országos küldöttgyűlésre reflektált.

„A programomban reformot hirdettem, felismertem, hogy a több mint 10 évvel ezelőtt kitalált struktúrák már nem teljesen működőképesek. A legfontosabb javaslatom szerint a MIÉRT-et Kolozsvár központúvá kell tennünk. A statisztikák azt mutatják, számos egyetemista ebben a városban keresi megélhetését, jövőjét tanulmányai után, és már nem cél számukra az otthonmaradás” – emelte ki Antal, majd hozzátette: számára nem csak azok a fiatalok fontosak, akik közel érzik magukhoz a Szövetséget, hanem azok is, akikhez eddig nem sikerült eljutni, mert távolt tartják magukat a politikától. A MIÉRT elnök szerint az elkövetkező periódusban egy olyan kolozsvári tér  létrehozása az elsődleges cél, ahová bátran be mernek menni a fiatalok, és otthonuknak tudják érezni ezt a helyet.

„Tavaly EP-képviselőjelöltként nagy kihívás előtt álltam, de most a MIÉRT elnökeként csak újra hangsúlyozni tudom: 2016 nagyon nehéz év lesz. Olyan önkormányzati és parlamenti választások elé nézünk, amely eldöntheti az RMDSZ jövőjét. Sok múlik az ifjúságon, ugyanakkor Magyar Ifjúsági Értekezletkén akkor tudunk valós munkát és értékeket felmutatni, ha a sikeres fiatalokat – akik azt csinálják amit szeretnek – be tudjuk vonni tevékenységeinkbe. A céltudatos és példaértékű fiatalok nélkül nem lesz előrelépés, ezért általuk is meg kell mutatnunk, hogy nem szégyen politizálni, a közügyekért dolgozni” – zárta felszólalását Antal Lóránt.