Consiliul Reprezentanților Unionali ai UDMR s-a întrunit la Târgu Mureș în data de 16 iulie. Antal Lóránt, Președintele MIÉRT, liderul organizației de tineret, a prezentat rezultatele organizației MIÉRT la alegerile locale. A spus că scopul MIÉRT la alegerile locale a fost sprijinirea a 500 de tineri pe listele UDMR, Uniunea oferindu-le realmente această posibilitate. A arătat că au fost aleși 12 tineri primari UDMR, 3 vicepreședinți de consilii județene, 16 consilieri județeni și câteva sute de consilieri locali, toți membri ai organizației,  care vor reprezenta interesele și valorile tineretului în următorii patru ani.  Cu ocazia campaniei electorale, MIÉRT a organizat cursuri de administrație locală pe tinerii candidați, pe teme de urbanism, achiziții publice și buget, respectiv a elaborat un ghid pentru aleșii locali, menit să devină o busolă funcțională pentru tinerii aleși locali în labirintul administrației publice.

A mai arătat că în cadrul campaniei electorale a avut loc și consultarea E despre tine! cu scopul de a înțelege opinia tinerilor cu privire la problemele de actualitate, viața publică și propria lor situație. „Cred că am realizat un proiect de succes, întrucât am reușit că adunăm date utile; am aflat, de exemplu, că majoritatea tinerilor și închipuie propriul viitor în țară. Doresc să plece în străinătate la studii sau la muncă, dar vor să se întoarcă acasă! Și clasa politică trebuie să își adapteze perspectivele de viitor în cunoștință de cauză! Trebuie să li se ofere posibilitatea de a se descurca aici în țară!” – a mai adăugat el.

A subliniat că și datele furnizate de Comisia Electorală Permanentă dovedesc faptul că mulți tineri se duc la vot și nu este adevărată presupunerea că pe tineri nu îi interesează politica; pe tineri îi interesează viitorul și doresc să aibă un cuvânt de spus cu privire la modul în care se derulează lucrurile care țin de ei.

„Am observat că MIÉRT a dovedit din nou că poate să își îndeplinească sarcinile care iau fost încredințate și că se poate conta pe munca tinerilor! Și la alegerile parlamentare va fi la fel! Avem candidați bine pregătiți și organizații teritoriale puternice, care vor acționa pentru succesul alegerilor parlamentare din toamnă!”– și-a încheiat discursul Președintele MIÉRT.