În a treia zi a Taberei de vară de la Tușnad s-a organizat o masă rotundă pe tema politicii de tineret în cortul  MIT. La masa rotundă, a participat în numele Conferinței Tineretului Maghiar, Antal Lóránt, Președintele organizației, și Böröcz László, Președintele Fidelitas, Dobsa István, Președintele Organizației de Tineret a Uniunii Culturale Maghiare din Ucraina Subcarpatică,  Tussay Szilárd, Președintele IKE, Tőke Ervin, Președintele MINTA, Varga-Bajusz Veronika, directorul Departamentului de Tineret din Budapesta,  Nacsa Lőrinc, Președintele IKSZ, Csáky Csongor, secretarul-general al Uniunii Rákóczi, Barthel-Rúzsa Zsolt, din partea Fundației Századvég. Cu ocazia dezbaterilor, liderii de tineret au discutat diferite teme din viața publică, actualitate pentru tineret, ca de ex. căsătoria persoanelor de același sex, imigrația, rolul femeilor, despre care fiecare participant și-a susținut propriul punct de vedere.

Cu ocazia mesei rotunde, Antal Lóránt a subliniat „Cred că este deosebit de importantă colaborarea dintre organizațiile de tineret pentru că avem aceleași scopuri și aceleași interese. Cu toții considerăm că este deosebit de important să îi îndemnăm pe tineri să rămână în țară, respectiv să le creăm condițiile necesare în acest sens. Masa rotundă de azi pe tema politicii de tineret organizată în corul MIT ne arată că această colaborare între organizațiile de tineret merge în direcția bună.”

Borzási Sarolta, membră în consiliul de afaceri externe al MIÉRT, a reprezentat organizația în modulul Orientare est-vest– sau Europa Centrală încotro?, organizat în cortul Bánffy Miklós. La discuții au participat: Borbély Zsolt Attila, Vicepreședintele Consiliului National al Maghiarilor din Transilvania,  Miriam Lexmann, șeful biroului de la Bruxelles a Institutului Republican Internațional din Slovacia,  Íjgyártó István, secretar de stat pe probleme culturale și diplomație științifică din cadrul Ministerului ungar de Externe și Comerț Exterior,  Faragó Csaba, vicepreședintele YEPP, respectiv Dobos Gábor, secretarul de afaceri externe al Cabinetului de Afaceri Externe al Fracțiunii Fidesz.

Scopul nostru comun al tinerilor din Europa Centrală, trebuie să fie să punem în legătură tinerii din țările noastre și să le creăm toate condițiile pentru ca aceștia să se poată descurca în țările lor. Trebuie să lucrăm pentru ca următoarele generații să crească într-o Europă sigură, solidară, plină de posibilități și bazată pe valori comune.”- a spus Borzási Sarolta.