La 21 martie, delegația Conferinței Tinerilor Maghiari a făcut o vizită la București. Tinerii au participat la ședința de fracțiune a UDMR, mai întâi în Senat, apoi în Camera Deputaților.

Scopul vizitei a fost prezentarea propunerilor pentru amendarea legii privind tineretul, respectiv solicitarea sprijinului senatorilor și deputaților. Cu ocazia vizitei, Antal Lóránt, președintele MIÉRT a spus că Ministerul Tineretului și Sporturilor a organizat mai multe consultări. După primele două consultări, au avut loc negocieri în opt locații diferite, în cele opt regiuni de dezvoltare ale țării. În cadrul acestor consultări, MIÉRT a inițiat mai multe propuneri de amendamente. Propunerile de amendamente se grupează în jurul a două subiecte principale: sociale și economice. Ambrus Zsombor, vicepreședinte HÁRIT împreună cu Frunda Csenge, vicepreședinte MIET au subliniat cele două propuneri principale inițiate de MIÉRT. Totodată, Borzási Sarolta, vicepreședintele KIFOR a subliniat importanța componenței de tineret a organizațiilor non-guvernamentale. Prima propunere evidențiată se referă la articolul 17 al legii, vizând îmbunătățirea posibilităților lucrătorilor fără experiență de a se angaja pe piața muncii. În sensul articolului, acei angajatori care angajează lucrători tineri fără experiență de muncă, vor beneficia de reduceri de taxe. O altă propunere de amendare se referă la articolul 23, care ar completa articolul privind politica de anti-discriminare cu mai multe categorii, întrucât această politică trebuie să aibă în vedere mai multe grupuri de tineri expuși la dificultățile de integrare.

Geréd Imre, vicepreședinte executiv al Departamentului pentru tineret din cadrul UDMR a evidențiat că vizita de fracțiune reprezintă o stație a unui proces de colaborare activă. De aproape un an, și în cadrul UDMR a avut loc o deschidere efectivă către tineret prin constituirea Departamentului pentru tineret din cadrul UDMR, iar prin cabinetele profesionale ale Conferinței Tineretului Maghiar care s-a reînnoit acum aproape un an, au fost făcuți pași concreți în vederea promovării celor mai importante chestiuni care îi vizează pe tineri.