Forumul Tinerilor din Secuime (SZIEF) s-a întâlnit la 5 martie, în localitatea Sub Cetate, județul Harghita. Tematica principală a fost pregătirea Adunării Generale MIÉRT, în cadrul căreia se va alege noul președinte al organizației.

La ședința de ieri a devenit evident faptul că organizațiile membre din Secuime cer posibilitatea de a numi un candidat comun la postul de președinte. Având în vedere faptul că mai multe organizații teritoriale au semnalat că la rândul membrilor acestora se găsesc tineri pregătiți să conducă organizația în viitor, la ședința de ieri încă nu a fost numit o persoană în concret din partea SZIEF.

Lóránt Antal, președintele MIÉRT în legătură cu reuniune a explicat: fiind încă membru SZIEF activ, sunt foarte mulțumit de faptul că ideea reînnoirii mandatului de președinte a provocat un concurs între tinerii candidați potențiali. Eu cred în competiție sănătoasă, consider că astfel putem prosperi, putem consolida, putem dezvolta organizația. Le doresc mult success pentru a alege persoana cea mai potrivită pentru candidatură, și sunt convins, că SZIEF va lua decizia corectă.