Pavilionul Tineretului la Zilele Culturale Maghiare din Cluj – Programele zilei 1

Joi, în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, în Pavilionul Tineretului, ultimul eveniment a inclus prezentarea rezultatelor caravanei consultative E despre tine!, lansată de MIÉRT și UDMR. Geréd Imre, vicepreședintele executiv al UDMR pe probleme de tineret, și Antal Géza, președintele KIFOR au împărtășit experiențele și observațiile.

Timp de peste un an am făcut planuri cu privire la modul în care ne-am putea adresa tinerilor în legătură cu problemele care îi afectează.” –a spus vicepreședintele. Echipa organizatoare a cutreierat Transilvania cu patruzeci de tablete. Pe tablete au fost salvate serii diferite de întrebări la care au răspuns liceeni și tineri angajați, respectiv au împărtășit opiniile cu cei prezenți. Cu tinerii trebuie să vorbim pe limba lor, de aceea am ales această modalitate neobișnuită, modernă pentru a-i evalua necesitățile.” Seriile de întrebări au fost împărțite în două categorii, liceeni au putut critica mai ales sistemul educațional, în timp ce tinerii angajați au fost întrebați în primul rând despre întemeierea familiei și munca în străinătate.

Obiectivul caravanei E despre tine! este să convingă tinerii să aibă un cuvânt de spus în problemele care îi afectează. Scopul lui MIÉRT este ca acele aproape 2000 de răspunsuri primite să fie analizate cu ajutorul sociologilor, iar rezultatele să ajungă pe „birourile” factorilor de decizie. „Pe parcursul consultări am constatat că tinerii totuși sunt interesați de viață publică, de ceea ce se întâmplă în țară, doresc să aibă un cuvânt de spus în modelarea viitorului, trebuie doar să ne adresăm acestora.”- a explicat Geréd Imre, după care a spus că întrucât programul a fost foarte popular și a fost încheiat cu succes, deja au început pregătirile pentru extinderea acestuia, să evalueze nevoile tinerilor în toate liceele din Transilvania.

Evenimentul a fost susținut de Ministerul Tineretului și Sportului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *