„Odată cu încheierea programului cred că putem afirma cu tărie că am finalizat un proiect de succes. A fost o inițiativă al cărei rezultat ne-a reconfirmat faptul că pe tineri îi interesează cu adevărat viața publică și le-ar plăcea să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește viitorul lor, trebuie doar întrebați.”-a spus Antal Lóránt, Președintele MIÉRT. A mai subliniat că emigrația este o problemă care afectează în primul rând tinerii și de aceea sprijinirea acestora pentru a rămâne în tara natală este o prioritate „Trebuie să se găsească o soluție pentru aceste probleme și la nivelul administrațiilor locale, care se află cel mai aproape de comunitate. Trebuie să sprijinim tineretul, trebuie să le oferim avantaje pentru cumpărarea unui teren și să îi ajutăm să își cumpere o locuință, respectiv să îi ajutăm să obțină o locuință pe cei care se întorc în localitatea natală după terminarea studiilor sau după ce au lucrat în străinătate.”-a spus el. A mai adăugat că: „Rezultatele consultării vor fi puse, în primul rând, la dispoziția celor 750 de candidați tineri la alegerile locale pentru a ne face o imagine actuală și reală asupra situației tineretului și pentru ca ei să devină conștienți de problemele care îi interesează pe tineri.”

Geréd Imre, vicepreședintele executiv al UDMR pe probleme de tineret, a prezentat modul în care s-au derulat consultările. A relatat că a fost aleasă această metodă alternativă, neconvențională a consultărilor efectuate cu ajutorul a 40 de tablete pentru a le atrage atenția tinerilor și a-i determina să își asume opiniile și a-și susține punctul de vedere cu privire la viitorul lor. „Noi, tinerii politicieni, liderii de tineret, avem sarcina de a găsi soluții pentru problemele actuale și reale ale tineretului.” A relatat că, pe baza rezultatelor parțiale prelucrate de sociologi, majoritatea tinerilor ar dori să plece în străinătate la lucru sau la studii, însă își pot imagina viitorul doar acasă. „Pe baza rezultatelor parțiale prelucrate, concluzia noastră este că majoritatea tinerilor intervievați doresc să rămână acasă și să trăiască pe tărâmuri natale, dar pentru aceasta au nevoie de o imagine de viitor previzibilă și o țară sigură. Avem sarcina de a le crea aceste condiții.” A mai adăugat că sociologii prelucrează acum rezultatele consultărilor, iar acestea vor fi puse pe masa politicienilor.

Buryán Tünde, Președintele Uniunii Liceenilor Maghiari (MAKOSZ), a spus că liceenii au primit cu mare interes caravana de consultări E despre tine!, de la bun început. „Această caravană a fost foarte utilă și pentru MAKOSZ pentru că ne-a oferit o imagine reală asupra problemelor care îi interesează cel mai mult pe liceeni, respectiv care sunt problemele cu care trebuie să ne ocupăm în mod deosebit. Ne bucurăm foarte mult că la consultări au participant enorm de mulți liceeni și tineri care nu sunt membri ai organizațiilor de tineret sau ai consiliilor, aceștia participând activ la dezbaterea problemelor care se referă la ei.”