Conferința Tineretului Maghiar, Prezidiul Executiv al UDMR și Academia Kós Károly va organiza cea de-a 13-a ediție a Taberei UE. Aceasta va avea loc anul acesta între 27 și 31 iulie într-o nouă locație. Evenimentul va fi găzduit de Natur Air Park din localitatea Sub Cetate. Motoul Taberei UE de anul acesta este: „Europa tinerilor”.

Antal Lóránt, Președintele MIÉRT, a spus „La Tabăra UE la care se întrunesc anual câteva sute de tineri, vom pune și anul acesta accentul pe problemele europene actuale. Am dori să dezbatem relația dintre tineri, organizațiile de tineret și Uniunea Europeană. Cred că e foarte important să ne ocupăm de această tematică pentru că, la fel cum s-a văzut și în cazul Brexit-ului, majoritatea tinerilor au decis să rămână în Europa ceea ce înseamnă că trăim într-o Europă a tineretului.”

Una dintre temele principale ale prelegerilor va fi alegerile locale din 2016, fiind invitați în tabără tineri primari și consilieri aleși, care vor prezenta provocările activității din administrațiile locale. Totodată, o altă tematică importantă se va concentra și asupra evenimentelor actuale din Europa, ca de exemplu Brexit-ul.

Modulul dedicat tabuurilor, lansat anul trecut, care se bucură de mare popularitate, va face parte integrantă și anul acesta din activitățile taberei, tinerii putând asculta povesti personale pe teme sensibile. Printre invitații taberei se numără Gombola András, care a fost om al străzii timp de mai mulți ani și care va vorbi despre provocările acestui statut,  Juhász Anita, care va analiza tema agresiunii virtuale tot mai răspândite în zilele noastre, respectiv Szabó Zoltán, Kobra, care va încerca să scoată tinerii comozi din zona lor de confort prezentând aventurile de care a avut parte cu ocazia turului Europei pe bicicletă.

Pe lângă prezentări de înalt nivel, tabăra de cinci zile le va oferi participanților și numeroase posibilități de distracție. În fiecare seară, distracția le va fi oferită tinerilor de DJ tineri din Transilvania, iar cei interesați vor putea participa și la jocurile pe echipe, organizate de Asociația clujeană Beerpong.

Organizatorii se așteaptă că anul acesta tabăra să fie vizitată de circa 350 de participanți. Programul taberei poate fi consultat pe pagina miert.ro/eu-tabor. Noutățile, cele mai recente fotografii și alte lucruri interesante pot fi vizualizate atât pe site, cât și pe pagina de Facebook a organizației MIÉRT (facebook.com/miert.ro).