„Cred că putem afirma cu încredere că astăzi se vorbește cu precădere despre tineri în mai multe domenii ale societății. Tinerii ocupă un loc special și în retorica politicii, ceea ce indică o direcție bună, însă acest proces va putea avea rezultate concrete numai dacă reprezentanții legitimi ai tinerilor vor participa la adoptarea deciziilor și la cele mai înalte nivele.” – a declarat Antal Lóránt, președintele MIÉRT, în legătură cu următoarele alegeri parlamentare.

Așa cum ne-am putut da seama și la alegerile locale din acest an, mulți tineri transilvăneni descurcăreți și capabili s-au oferit să-și asume roluri în viața publică care erau pregătiți să conducă comunitățile lor, iar dovada acestui fapt este că din partea UDMR 12 primari, 16 consilieri județeni, 3 vicepreședinți ai consiliilor județene și peste o sută de reprezentanți în consiliile locale vor avea posibilitatea în următorii patru ani să reprezinte interesele tinerilor.  De aceea suntem convinși că trebuie să adoptăm decizii cu privire la viitor astfel încât să fie acolo și reprezentanții acelei generații pe care aceste decizii o vor afecta în cea mai mare măsură. Antal Lóránt a spus că la alegerile parlamentare din această toamnă MIÉRT probabil că va avea candidați tineri în mai multe județe. „Avem tineri bine pregătiți și vom numi candidați în mai multe județe, care ulterior vor participa la ședința delegaților pentru stabilirea ordinii pe listele de candidați, respectiv la alegerile preliminare.” –a declarat președintele MIÉRT.

În cadrul alegerilor locale MIÉRT de asemenea a îndeplinit sarcinile sale cu succes, la fel va proceda și la alegerile parlamentare. Sarcina noastră este să aducem politica mai aproape de tineri, să „transmitem” de ce are nevoie generația tânără. Trebuie să recunoaștem rolul din ce în ce mai important al tinerilor și trebuie să îi oferim posibilitatea acelor tineri bine pregătiți ale căror idei pot fi implementate și au planuri să își facă treaba și să reprezinte interesele generației tinere și la cele mai înalte nivele, deoarece tinerii pot fi reprezentați în mod autentic numai de tineri.