Szombaton, október 19-én Brassóban került sor a Szociáldemokrata Párt (PSD) ifjúsági szervezetének (TSD) tisztújító kongresszusára, amelyen meghívottként szólalt fel Szabó József, a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke.

Szabó József az RMDSZ ifjúsági szervezete, a Magyar Ifjúsági Értekezlet nevében köszöntötte a jelenlévőket, legfőképpen ahhoz a számos fiatalhoz intézte mondanivalóját, akik jelenlétükkel is igazolták, mennyire fontos építeni a jövőt , mennyire fontos, hogy az ifjúság aktív szerepet vállaljon jövőjük alakításában.

„A magyar közösség fiataljait képviselve fontosnak tartom kiemelni, hogy a jövőnk szempontjából minden esetben csak az adott szó és a kölcsönös bizalom lehet alapja egy politikai együttműködésnek, remélem, ez majd a jövőben sem változik” – emelte ki a MIÉRT elnök. Szabó József beszédének folytatásában a leköszönő elnöknek, Nicolae Bănicioiu ifjúsági és sportminiszternek jókívánságát fejezte ki, azt tanácsolva, hogy a politikai pályáján mindig fiatalokkal vegye körül magát, ezzel is esélyt adva ennek a generációnak a tapasztalatszerzésre. Szabó ugyanakkor az elnökségért induló Mihai Sturzu PSD-s képviselőhöz is szólt, azt kívánva, hogy jövőbeli munkája során sikerüljön egy jó csapatot kialakítania, céljait elérnie.

„Remélem, a fiatalok szempontjából a legfontosabb kérdéskörben, a munkahely teremtési projektekben ugyanolyan kitartóan küzdünk majd a jövőben is, hiszen a társadalomnak egészséges és sikert kereső fiatalokra van szüksége” – zárta beszédét a MIÉRT elnök, utalva az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezete (YEPP) által kezdeményezett, a fiatalok elhelyezkedési esélyeinek növelése céljából megfogalmazott nyilatkozatra.