Szeptember 22-én tartotta az udvarhelyszéki RMDSZ ragsoroló küldöttgyűlését. Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke szeptember 9-én tette le jelölését a Hargita megyei szenátori listára.

Antal Lórántot hat évvel ezelőtt választották meg az Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET) elnökének, és azóta aktívan foglalkozik a fiatalok problémáival helyi és országos szinten is. Elnöksége alatt az UIET számos sikeres rendezvényt és számos programot vitt véghez, amelyek mind a fiatalok közéleti szerepvállalását, a helyi közösségek érdekében végzett munka fontosságát célozták meg.

Behozta a köztudatba a sikeres fiatalok koncepciót, melyet Európai Parlementi képviselőjelölti kampányába is beépített, a kampány a fiatalokról szólt, fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy talpraesett és tehetséges fiatal van Erdélybe-szerte, akikre oda kell figyelnünk, akiket meg kell mutatnunk, hiszen így tudunk példát statuálni a következő generációnak, hogy érdemes itthon maradni, a szülőföldön való boldogulást választani.

Antal Lórántot 2015-ben választották a Magyar Ifjúsági Értekezlet elnökévé, közel kétharmados többséggel. Az UIET-ben elkezdett sikeres munka a MIÉRT élén is folyatódott hiszen idén először vittek véghez egy olyan országos konzultációt, a Rólad szólt, aminek keretében közel 2000 fiatalt kérdeztek még több mint 30 településen arról, hogy ők hogyan vélekednek a közéletről, a politikáról, az elvándorlásról, a tanügyi rendszerről. Ugyanakkor, a MIÉRT az elmúlt másfél évben az ifjúsági törvényhez nyújtott be módosítási javaslatokat, az adótörvénykönyv módosításakor pedig az RMDSZ-hez nyújtott be ifjúságot érintő adózási javaslatokat.

Az idei önkormányzati választások kapcsán a MIÉRT elnöke kiemelte: “Nem utolsó sorban az idei önkormányzati választásokat is megemlíteném, hiszen először a MIÉRT életében sikerült 12 polgármestert, 16 megyei tanácsost, 3 megyei tanács alelnököt és több száz 35 év alatti önkormányzati képviselőt bejuttatni az önkormányzatokba a Szövetség színeiben és ezeknek a számoknak az a lényegük, hogy nem csak száraz statisztikák, hanem igenis olyan fiatalokról beszélünk, akik az elmúlt években aktívan tevékenykedtek a MIÉRT-ben, végigjárták a lépcsőket, ami nem jelent mást, minthogy teljességében ellátta az egészséges utánpótlás szerepet az országos ifjúsági szervezetünk!Azt gondolom, hogy  igazából ez a küldetése egy ifjúsági szervezetnek és természetesen a benne tevékenykedő uraknak, hölgyeknek is, hogy a fiatalokhoz szóljanak, az ők nyelvükön es igenis erősítsék bennük azt az érzést, hogy fontos a politika, szerepet vállalni es állást kell foglalni benne!”.

Elmondta, hogy a MIÉRT életében ő az első olyan elnök, aki mandátuma befejezése előtt elérte azt a korhatárt ami alapján jelöltetheti magát a szenátori mandátumra. „Én továbbra is kiállok a MIÉRT-nek azon elve mellett, mely szerint a legitim ifjúsági képviselőknek a parlamentben is ott a helyük! Remélem, hogy meg elnöki mandátumom befejezése előtt sikerül a Szövetség vezetését rávegyük arra, hogy legalább a jövő nemzedék szempontjából, kössön az RMDSZ a MIÉRT-el egy olyan egyezséget, ami alapján országosan egy biztos befutó helyet mindig az ifjúság rendelkezésére fognak bocsájtani.”

Antal Lóránt a rangsoroló küldöttgyűlésen a szavazatok közel 40%- át szerezte meg, sikerült az ifjúságot megmozgatni, szavazataikat optimizálni.