Vasárnap délelőtt 11 órakor 10 futónk állt a starthoz, hogy részt vegyen a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) által szervezett Fuss neki adománygyűjtő akción. A rossz idő sem vette kedvünket, így 19 civil szervezettel együtt futottunk neki, ki-ki a saját projektjéért.

Futóink a programunkra online összesen 3175 lejt gyűjtöttek össze, majd a helyszínen még 410 lejjel egészült ki az adományozók listája.

Ez az összeg már segít nekünk abban, hogy behozzuk a város szívébe a művészetet, hogy ki tudjuk alakítani nyitott képzőművészeti műtermünket a kis fiatal művészek számára.

Műhelyünkben bárki kipróbálhatja majd magát az alkotás folyamatában, ez a tér lehetőséget biztosít majd kiállítások szervezésére, kortárs művészeti összejövetelekre, előadásokra. A három hónapos nyitott műterem után, kiállítást szerveznénk az itt készült alkotásokból.

A begyűlt összegből megvásároljuk azokat az eszközöket, amelyekkel a gyerekek és a fiatalok megfelelő körülmények között alkothatnak, és amelyek segítségével komoly sikereket érhetnének el a továbbiakban.

Ebben az évben a futók összesen 2005 kört futottak, ami 2606 kilométernek felel meg. 1967 online felajánlás történt, illetve 1930-an adományoztak a civil szervezeteknek, különböző programokra. A futás napjáig rengeteg településről és külföldről is érkeztek be adományok. Ebben az évben is sikerült felülmúlniuk az előzőeket, hiszen idén húsz közösségi projektet neveztek be, és 235-en szaladtak a nemes célokért, a tavalyi 15 civil szervezet 170 futójához képest.

Köszönjük szépen futóinknak, hogy segítettek támogatókat toborozni és a rossz idő ellenére vállalták a futást a közös célunk elérése érdekében. Továbbá köszönjük mindenkinek a támogatását, aki hozzájárult projektünk megvalósításához.