A Magyar Ifjúsági Értekezlet március 21-én, kedden délután 17:00 órától pályázati eligazítást tart a Start-up Nation Romania elnevezésű programról, a K+ Közösségi Térben, Kolozsváron.

Antal Lóránt a MIÉRT elnöke elmondta: „a MIÉRT korábban már felhívta a figyelmet erre a pályázati lehetőségre, hiszen fontosnak tartjuk, hogy széles körben tájékoztassuk a fiatalokat minden ilyen és ehhez hasonló programról, folyamatosan azon dolgozunk, hogy releváns információkkal lássuk el őket, ezzel is elősegítve a szülőföldön való boldogulásukat.”

A román állam idei kiemlekedő kezdeményezési közé tartozik a kis- és középvállalkozások támogatására irányuló Start-up Nation Romania elnevezésű program, mely évente legtöbb 10.000 kezdő vállalkozásnak biztosít maximum 200.000 lej vissza nem térítendő támogatást, amely az elszámolható költségek 100%-át finanszírozza. A program keretében olyan kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek a 10/2017–es sürgősségi kormányrendelet hatályba lépése után lettek vagy lesznek bejegyeztetve és amelyek munkakönyvvel és teljes munkaidőben alkalmaznak minimum 2 alkalmazottat, napi 8 órában, 3 évig.

„Az idei évben a MIÉRT kidolgozott egy 15 üzleti tervből álló listát, amelyek alapul szolgálhatnak ennek a kiírásnak a megpályázására, melyen keresztül jelentős vissza nem térítendő összegehez juthatnak hozzá a fiatalok vállalkozásuk beindítására.  Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, illetve nagyon sokan érdeklődtek a támogatás lehívásának technikai részleteiről, ezért úgy gondoltuk szervezünk egy pályázati eligazítót az érdeklődők számára, ahol pályázati szakemberektől minden releváns információt megkaphatnak a résztvevők.” – fejtette ki Antal Lóránt.

A pályázati eligazítóra hétfő estig lehet jelentkezi a következő jelentkezési ív kitöltésével: http://bit.ly/2mM52RK. A helyek száma korlátozott, részvétel a jelentkezés sorrendjében.