Szombaton egész napos programsorozattal várták a kolozsváriakat és a Kolozs megyeieket a Hója erdőben szervezett majálisra. A déltől kezdődő tevékenységekre több száz ember, köztük rengeteg gyerek látogatott ki. A megye több településéről, így Tordaszentmihályról, Várfalváról vagy Gyaluból is érkeztek vendégek.

A majális programja szabadidős tevékenységekkel kezdődött, elsősorban a gyerekeknek címezve. Az Ebihalak Egyesület által szervezett szárazedzés vagy a gyereksátor foglalkozásai hosszú időre lekötötte a gyerekek figyelmét. A borongós idő ellenére a gyerekek jól szórakoztak, az arcfestő bohóc kimondottan nagy népszerűségnek örvendett, a bábszínház is örök kedvenc maradt. A délután folyamán megérkeztek a debreceni Lángoló Csigák is, akik zsonglőr játszóházat szerveztek.

A színpadi produkciók sem maradtak el, a Tokos Csongor és a Harmadik zenekar indította a fellépők sorát, majd következtek az Apró és Kis Bogáncs tánccsoportok, a gyalui Tulipántos és a szentmihályi Rügyek néptánccsoport. Az délután további részében a könnyedebb műfajoké volt a színpad: Andonia Péter mentalista bemutatóját, a szatmári The Phoenix SM zenekar koncertje zárta.

Az időjárás egész estig a szervezők pártján állt, így a látványosnak ígérkező tűzshow sem maradt el. A debreceni lángoló csigák páratlan bemutatót tartottak a majális színpadán. Azok akik megkockáztattak, hogy az eső elered és mégis kint maradtak, nem csalódtak a tűzzsonglőrök produkciójában.

A Családi majálist a Kolozs megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) szervezte, több mint 40 szervezővel, partnerszervezetekkel és a támogatók segítségével. A rendezvény bekapcsolódik a MayDays, az Ifjúság hónapja rendezvénysorozatba.