Tegnap, május 3-án ülésezett a Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestülete, mely keretében sor került a tavaszi kiírás során benyújtott pályázatok elbírálására.

Az Ifjúsági Szaktestület idei kiírásaiban újdonságnak számít, hogy nagyobb hangsúlyt kapnak a fiatal pedagógusok, fiatal gazdák és fiatal vállalkozók képzésére vonatkozó programok, ezeket részesíti előnyben a kuratórium. Valamint szintén újdonság, hogy a fiatal gazdák és vállalkozók a kiállításokon való részvétel során a kiszállás költségeit is elszámolhatják.

Pozitív elbírálásban részesült a székelyudvarhelyi vállalkozói inkubátorház, a Hargita Business Center pályázata. A projekt keretében Udvarhelyszék start-up vállalkozásait szeretnék Közép-Kelet Európa legnagyobb IT konferenciájára elvinni, a hálózatosodás és a szinergia hálójának megerősítése céljából.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke kiemelte: „az udvarhelyszéki inkubátorház egyik ötletgazdájaként arról biztosíthatom, hogy főként az onnan érkező ötletek megvalósításában mindig partnerük leszek. Kiemelten fontos számomra az udvarhelyszéki IT szektor klaszteresedésének kezdeményezése, ezért is  gratulálni szeretnék Szakács Paál István pályázati ötletéhez. Ilyen  konkrét segítséggel tudunk hozzájárulni az udvarhelyi és Udvarhely környékén fejlődő, IT szektorban dolgozó fiatalok valós sikereihez.”

A Hargita Business Center kiemelt célja, hogy az udvarhelyszéki pályakezdő fiatal vállalkozók megismerkedjenek a nemzetközi start-up ökoszisztéma működésével. A Communitas Alapítvány támogatása egy pozitív visszajelzés, bátorítás és egyben buzdítás is arra, hogy jó úton indult el a székelyudvarhelyi inkubátorház. ”- fejtette ki Szakács Paál István a Hargita Business Center menedzsere.

A MIÉRT elnöke elmondta, a Communitas Alapítvány Ifjúsági Szaktestületének őszi kiírásaira még több pályázatot várnak és bátorítják a fiatalokat, hogy használják ki a lehetőséget és pályázzanak. „Ezen pályázat támogatásával is azt szeretnénk megerősíteni, hogy mi nem csak mondjuk, hanem minden rendelkezésünkre álló eszközt és lehetőséget kihasználva konkrét intézkedésekkel támogatjuk a fiatalokat.”- hangsúlyozta ki.