Az Európai Nemzetiségek Ifjúsága (YEN), az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) ifjúsági partnerszervezete,  idén április 7-13. között szervezi meg tavaszi szemináriumát Golemben, Albániában, Building bridges mottóval, melyen a Magyar Ifjúsági Értekezlet delegációja is részt vesz. A rendezvény fő célja a kapcsolatépítés, a kultúrák és kisebbségek közötti párbeszéd elősegítése.

A YEN és a rendezvény résztvevői örömmel vették tudomásul és üdvözölték, hogy Kolozsvár bejárataihoz háromnyelvű helységnévtáblákat helyeznek ki és úgy gondolják, hogy egy valódi európai megoldás született.

Ambrus Zsombor, a MIÉRT külügyi kabintének tagja a rendezvényen kiemelte: „gratuláltak a YEN képviselői és a különböző európai kisebbségek fiataljai a kolozsvári helységnévtáblák ügyében elért eredményekhez. Elismerésüket fejezték ki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség és a civil szervezetek irányába, hogy ezen régóta várt lépés eléréséhez munkájukkal hozzájárultak. Ugyanakkor mindannyian egyetértettek abban, hogy a többnyelvű helységnévtábláknak  evindenciának kellene lenniük egy olyan multikulturális városban, mint Kolozsvár nem pedig pereskedés tárgyát képezniük.”

A különböző, egymás kultúrájának megismerését elősegítő tevékenységek mellett a rendezvényen egy határozatot is elfogad a szervezet küldöttgyűlése mellyel egy szimbolikus hídat szeretne a kisebbségben élő fiatalok között teremteni.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke az esemény kapcsán elmondta: „ezúton is szertnénk megköszönni a YEN-nek, hogy ennyire nyíltan kifejezték támogatásukat.  Fontos számunkra a folyamatos kapcsolattartás és hatékony együttműködés a nemzetközi ifjúsági szervezetekkel és különös örömmel tölt el, hogy a YEN-ben partnerre találtunk a nemzeti kisebbségek fiataljainak érdekképviseletében.”