Pénteken, július 28-án tartotta tisztújító küldöttgyűlését a Háromszéki Ifjúsági Tanács, amelyre a kézdivásárhelyi Atrium Hotel dísztermében került sor. Az új elnökséget számos megmérettetés, kemény munka és elköteleződés várja.

A rendezvényen közel 150 fiatal vett részt Kovászna megyéből. A jelenlevőket Olteán Csongor, a HÁRIT leköszönő elnöke, Fejér-László Ödön, RMDSZ-es szenátor, Kovács Ödön megyemenedzser, Kozma István, Csíkszentsimon polgármestere és a CSTIT elnöke, valamint Antal Lóránt, a HÁRIT barátja köszöntötte.

Oltean Csongor az elmúlt négy év történéseiből idézve elmondta: „az elmúlt években olyan rendezvényeket sikerült megalapoznunk (SIC Feszt, Ifjúsági udvar), amelyek ma már nélkülözhetetlenek a háromszéki fiatalok életéből, megszerveztük és segítettük a diáktanácsokat, több mint 15 ifjúsági szervezet létrehozásában bábáskodtunk, illetve az önkormányzati választásokon is jól szerepeltünk, hiszen több mint 60 fiatal jutott önkormányzati mandátumhoz, ezek közül polgármesterek, alpolgármesterek is kikerültek.” A leköszönő elnök azt is hozzátette, hogy fontos a véfrissítés a szervezetben és örül annak, hogy sok új arcot láthat a küldöttgyűlésen.

A köszöntő beszédek után a HÁRIT elnöksége díjazta azt a közéleti személyt, aki a háromszéki ifjúság érdekében kiemelkedő munkát végzett 2015 – 2016 között. Az elismerést idén Fejér-László Ödön szenátor vehette át a HÁRIT leköszönő elnökétől.

Az eseményen megválasztották az új elnököt és alelnököket. A szavazási eredmények összesítése alapján a HÁRIT élére Kelemen Szilárd Pétert választották, aki ismertette programját és céljait. Elmondta: „A programom címe, amelyről mindenkinek meséltem a kampányom során az Elkötelezetten Itthon Háromszéken. Ezt a programot reformnak szántam, hogy olyan új ötleteket és gondolatokat indítsunk el, amelyekkel még izgalmasabbá tudjuk tenni egy háromszéki fiatal napjait. A HÁRIT a jövőben nemcsak területiség alapú képviselettel fog rendelkezni, hanem a szakmai oldalt is felépítjük.”

A HÁRIT szervezeti felépítése megváltozott, ugyanis nemcsak területi alelnökök, hanem szakmai alelnökök is bővítik a csapatot:

Kelemen Szilárd Péter- HÁRIT elnök

Antal Balázs- a HÁRIT ügyvezető alelnöke

Deák Éva – sepsiszentgyörgyi programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Demeter Norbert- sepsiszéki programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Szöllősi Tamás – kézdivásárhelyi programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Cseh Csaba – készdiszéki programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Tankó Andrea- kovásznai programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Oprea Győző – orbaiszéki programokért és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Máté Sándor – erdővidéki programokért és és ifjúsági szervezetekért felelős alelnök

Gábor Balázs- gazdasági programokért és fiatal vállalkozókért felelős szakmai képviselő

Könczei István – mezőgazdasági programokért és fiatal gazdákért felelős szakmai képviselő

Krecht Rudolf – IT és programokért felelős szakmai képviselő

Cseh Csaba – Fiatal Tanácsosok Társaságáért felelős szakmai képviselő

Jakab-Benke Hajnalka – sportért felelős szakmai képviselő

Dénes-Szabó Levente lelkipásztor– hit és vallásügyekért felelős szakmai képviselő

Lakatos László – a HÁRIT bel- és külkapcsolatokért felelős szakmai képviselő