Január 23-án Tisztújító Küldöttgyűlést tartott a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum. A kolozsvári Aréna konferenciatermében összegyűlő közel negyven tagszervezet delegáltjai Csorba Zsuzsannának szavaztak bizalmat, aki Balló Tamástól veszi át az elnöki teendőket. Munkáját Olcsvári Péter, ügyvezető alelnök segíti.

Csorba Zsuzsi – a KIFOR új elnöke
Olcsvári Péter – ügyvezető elnök

Az új elnök bemutatkozó beszédében elmondta, lassan öt éve tagja a KIFOR csapatának. Kezdetben buzgó önkéntesként csatlakozott, majd Tamás elnöksége alatt aktívabban is részt vett bizonyos rendezvények megszervezésében. A közelgő helyhatósági választások kapcsán megjegyezte, egyelőre semmi sem fontosabb annál, hogy önkormányzatainkban minél több fiatallal büszkélkedhessünk. Fiatalításra van szükség a választásokon és ennek a KIFOR-nak  fontos szerepe van. Újításként említi a vidéki közösségekre és tagszervezetekre való odafigyelést, olyan helyeken ahol kevésbé, vagy egyáltalán nem működnek ifjúsági szervezetek, odafigyelve a vidéki fiatalok aktív szerepvállalására. Szerinte bíztatni kell a szorványban és a kisközösségekben élő fiatalokat, hogy fogjanak össze, találjanak közös pontokat, vegyenek részt a közösségi munkában. Emellett, fontosnak tartja a jelenlegi munkát továbbvinni, az eddigi rendezvényeket megtartani, megerősíteni.  Zárszóként, kiemelt pár projektet, amelyre kiemelt figyelmet fordítana mandátuma során, például több képzés szervezését, amely elősegítheti a helyi közösségi szervezetek kapacitásának növelését. Természetesen folytatni fogja a már hagyománnyá vált rendezvényeket, mint a pedagógus fórumot, mely a vidéki és városi oktatás fejlesztését tűzte ki célul, illetve a vállalkozó fórumot, amely teret ad a fiatal magyar vállalkozóknak, tapasztalat cserére és találkozási lehetőségre.

Kiemelte, a friss alapszabályzat módosítás értelmében egy új tisztséggel bővül az elnökség, így az ő mandátuma politikai ügyvívői és koordonatív jellegű lesz, míg az adminisztratív és technikai feladatok az ügyvezető alelnökre fognak hárulni.

Az eddigi munkálatai összefoglalásával mutatkozott be Olcsvári Péter, a KIFOR frissen megválasztott ügyvezető alelnöke. Elmondta, tapasztalatának híven fogja segíteni a szervezet munkáját, a rendezvények színvonalasításán fog dolgozni. A pénzügyi és adminisztratív feladatok mellett aktívan részt fog venni a KIFOR mindennapjaiban.

A leköszönő elnök, Balló Tamás röviden összefoglalta a két éves mandátuma sikereit beszámolójában, majd átadta a szót az ülésvezetőnek.

Balló Tamás – leköszönő elnök

A MIÉRT részéről Tornai Szilárd alelnök gratulált és üdvözölte az új elnökséget, aki továbbá kifejtette, hogy a KIFOR-nak hatalmas szerepe van az erdélyi ifjúság életében, hiszen számos MIÉRT tagszervezet egyetemista tagjai Kolozsvárra mennek tanulni. Ez idő alatt a KIFOR az egyetemi hallgatók ifjúsági életének meghatározó szereplőjévé válhat.

Tornai Szilárd – MIÉRT alelnök

A küldöttgyűlésen köszöntőt mondott Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs Megyei szervezetének elnöke, és Oláh Emese az RMDSZ kolozsvári szervezetének elnöke.

(közlemény)

Fotókat készítette: Serar Szabolcs