Hétvégén, december 15-18. között zajlott az Európai Néppárt Ifjúsági Szervezetének (YEPP) tanácskozása Helsinkiben, amelynek a fő témaköre az EU biztonság- és energiapolitikájának kiepítése volt.  A Magyar Ifjúsági Értekezlet képviseletében Talpas Botond, a külügyi kabinet vezetője vett részt a tanácskozáson.

Beszámolt a parlamenti választások eredményeiről, elmondta, hogy a Magyar Ifjúsági Értekezlet öt kiemelt jelöltet indított az RMDSZ színeiben, a választásokon elért jó eredményeknek köszönhetően pedig Apjok Norbert Máramaros megye képviselőjeként állhat ki a fiatalokért a döntéshozatal legfelsőbb szintjén is.

A tanácskozáson részt vett a Vajdasági Magyar Szövetség Ifjúsági Fóruma is, elkezdve ezzel a csatlakozási folyamatot a YEPP-hez, erősítve a VMSZ munkáját és a délvidéki magyar ifjúságot.

Talpas Botond, a MIÉRT külügyi kabinetjének vezetője kiemelte: „jelentőségteljes a MIÉRT számára is, hogy egy újabb Kárpát-medencei magyar ifjúsági szervezet tagja lehet a  YEPP-nek. Üdvözöljük, hogy egy olyan szervezettel bővülhet a YEPP, amely érti, mit jelent őshonos közösségnek lenni Európában.”