A Kisebbségek Európája projekt keretében a MADISZ (Medgyesi Magyar Demokratikus Ifjúsági Szervezet) kilencedik alkalommal szervezi meg a nyári Úszótábort Szentegyházán, a Napsugár kempingben, 2019. július 21. és 27. között. Terveik szerint idén is közel 70 fiatal vesz részt Szeben megye különböző
településeiről: Nagyszebenről, Medgyesről, Kiskapusról, Szelindekről, Baromlakáról, Balázstelkéről, illetve Sellenberkről.

A szervezők vendég előadókat is meghívnak, akik többek közt a gasztronómia és a kisebbségekkel kapcsolatos témákról fognak előadást tartani. „A program összeállításakor igyekeztünk odafigyelni annak sokszínűségére, így az előadásokon túl lesznek érdekes csapatjátékok, kézimunka, úszás, egyéb foglalkozás és meglepetések. A résztvevők nem csak tanulásban és játékban vehetnek majd részt, hanem izgalmas versenyekben is megmérkőzhetnek egymással” – írják a szervezők.

A fiatalok idén is sok kihívás elé néznek, ugyanis egy hétig csapatban kell majd dolgozniuk, hogy megoldják a rájuk váró feladatokat. Szükség lesz kreativitásukra, leleményességükre, néhol erejükre és ami a legfontosabb a csapatszellemre, a nyitottságra és az egymásra való odafigyelés képességére. A szervezők célja, hogy egy összekovácsolt társaságként kikapcsolódjanak, jól érezzék magukat és maradandó élményekben gazdagodjanak.

Már az év elejétől kezdődően dolgozunk azon, hogy e projekt ne csak megvalósuljon, de sikeres is legyen. Különböző pályázatokat írtunk ahhoz, hogy a jelentkezők mindössze egy jelképes összegért részt tudjanak venni az egy hétig tartó táborban, biztosítva nekik az utazást, a szállást, az étkeztetést, a díjakat, az előadókat és sok más meglepetést.” – számolt be Balázs Botond a tábor főszervezője.

 

(közlemény)