November 21-22. között került megszervezésre a Vállalkozz rá! elnevezésű konferencia Budapesten, mely keretében 40 erdélyi és 40 magyarországi fiatal vállalkozónak nyílt lehetősége üzleti kapcsolatok kialakítására.

A Vállalkozz rá! fiatal vállalkozói találkozó célja az volt, hogy kapcsolatteremtési lehetőséget biztosítson az erdélyi és magyarországi fiatal vállalkozóknak, ugyanakkor olyan sikeres vállalkozókat mutasson be, akik fiatal koruk ellenére már felépítettek egy vállalatot.

A rendezvényen résztvevő 80 fiatal vállalkozó mindegyike legalább egy olyan kapcsolattal távozhatott, amelyet konkrét üzleti tőkeként tud hasznosítani a közeljövőben. Ugyanakkor az előadások által másfajta lehetőségeket is bemutattunk a résztvevők számára, hiszen az életkor nem lehet korlát semmiben.

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta: „fontos számunkra, hogy az fiatalokat az itthon maradásra buzdítsuk, kézzelfogható lépésekkel segítsük elő azt. Ha itthoni fiatal vállalkozóink határon átívelő kapcsolatokat kötnek, amelyeket később hasznosítani tudnak az is az itthonmaradásukat segítheti elő. Ha megerősítjük az üzleti együttműködést Erdély és Magyarország között az a magyarságot és a régiót is erősíti. A visszajelzések és a rendezvény értékteremtő mivoltából úgy döntöttük, hogy ebből hagyományt  teremtünk és legalább évente meg fogunk szervezni egy hasonló eseményt.”

A rendezvény támogatója a Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit ZRT.