Arra kéri a Magyar Ifjúsági Értekezlet azokat, akik a magyarellenes kirohanások ellen szeretnének fellépni, hogy jelentsék a ZMENTA.ro Facebook-oldal legutóbbi videóját.

Az oldal működtetőjét korábban az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál panaszolták be, miután azt közölte a közösségi portálon, hogy egy 21. századi civilizált országban nem szabadna léteznie egy olyan politikai pártnak, mint az RMDSZ.

Ezt követően tett közzé egy videót, amelyben annak ellenére, hogy magyarellenességét tagadta, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat nevével viccelődött, azt hangsúlyozva ugyanakkor, hogy a magyar civil szervezetek román közpénzből működnek.

A továbbiakban azokkal a magyarellenes megnyilvánulásokkal poénkodott, amelyek a közelmúltban történtek, gyűlölettel és agitációval vádolva a magyarokat.

Oltean Csongor MIÉRT-elnök felhívja a figyelmet arra, hogy az ilyen tartalmak gyűlöletet szítanak a magyarok ellen. „A ZMENTA.ro Facebook-oldal 16 óra alatt 40 ezer felhasználóhoz jutott el, a hozzászólásokból pedig kiderül, hogy elérte a célját, sokan xenofób megnyilvánulásokat tettek. Éppen ezért arra kérünk mindenkit, hogy jelentse a videót a Facebooknál, adjanak ezzel is egyértelmű jelzést az oldal készítőjének” – fogalmazott Oltean Csongor.

A videó linkje: https://www.facebook.com/ZMENTA.RO/videos/1911730562189999/

 

MIÉRT Sajtóiroda