Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP) és a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) az elmúlt évek sikeres együttműködésének folytatásaként Erős partnerség az erdélyi magyar fiatalokért címmel hirdetett pályázatot a 2015-ös évre. A felhívásra tizenhaton nyújtották be jelentkezésüket, akik közül hat fiatal tölthet el öthetes gyakornokságot Winkler Gyula európai parlamenti képviselő (RMDSZ, EPP) brüsszeli és strasbourgi európai parlamenti irodájában.

A MIÉRT olyan fiatalok számára hirdette meg a pályázatot, akiket érdekel az Európai Unió intézményrendszere, az Unió működése, kiemelten a gazdasági, kereskedelmi és regionális fejlesztési kérdéskör. Tekintettel a jövő kihívásaira és az aktuális európai tendenciákra, valamint az újraiparosítás fontosságára Erdélyben és a Székelyföldön, előnyben részesültek azok a pályázók, akik mérnöki vagy közgazdasági tanulmányokat folytatnak.

A beérkezett pályázati csomagokat a MIÉRT elnöksége, illetve a KMDSZ Karrieriroda értékelte. A Magyar Ifjúsági Értekezlet gratulál a nyertes hat személynek, akik a következőek: Balog Kinga, Csengeri Boglárka Judith, Király Kata, Nagy Anita, Fazakas Zsuzsánna és Horvát Gerárd-Norbert.

A szakmai gyakorlat idején a gyakornokok betekintést nyernek a képviselő mindennapi munkájába, az Európai Parlament (EP) működésébe, az EP döntéshozatali mechanizmusába, és részt vesznek a képviselő kabinetjének munkájában.