A Kisebbségek Európája projekt keretében a Medgyesi MADISZ megszervezi a VIII. Úszótábort 2018. július 22-28. között Szentegyházán, a Napsugár kempingen.

Idén 52 Szeben megyei fiatal iratkozott fel a táborba, Szeben megye különböző településeiről: Nagyszebenből, Medgyesről, Erzsébetvárosról, Kis-Kapusról, Sellemberk, Baromlaka illetve Somogyról.

Idén a tábor témája az egészséges életmód, a szervezők odafigyeltek a program sokszínűségére, érdekes játékokat, foglalkozásokat, túrázást és érdekes előadásokat ígérnek a résztvevőknek e témakörben.

Az előző évekhez híven, csapatokra lesznek osztva a résztvevők és az úszás mellett versenyben is szálnak egymással csapatépítő játékokban. A fiatalok idén is sok kihívás elé néznek, ugyanis egy hétig csapatban kell, megoldják a kiszabott feladatokat. Úgy kell részt vegyenek a játékokon és foglalkozásokon, felhasználva kreativitásukat, leleményességüket, néhol erejüket és ami a legfontosabb a csapatszellem, a nyitottság, egymás iránti odafigyelés, annak érdekében, hogy egy összeforrt társaságként érezzék jól magukat és élvezzék a programot. Ebben természetesen a játékvezetők, úszóoktatók és szervezők is partnerek lesznek.

A szervezők már év elejétől dolgoznak azon, hogy e projekt megvalósuljon, sikeres pályázatokat írtak ahhoz, hogy a résztvevők mindössze egy jelképes összegért részt tudjanak venni az egy hétig tartó táborban, biztosítva nekik a szállítást, szállást, étkeztetést, díjakat, előadókat és sok más meglepetést.